HomeNieuwsLifestyleSporten zonder abonnement: zo pak je het aan

Sporten zonder abonnement: zo pak je het aan

Veel mensen geven maandelijks geld uit aan een fitnessabonnement, maar toch gaan sommige leden zelden sporten. Zij kunnen het ook anders aanpakken.

Slapende leden zijn een goudmijn voor fitnesscentra. Ze storten steevast geld met het voornemen om sportiever te worden, maar maken er nooit echt werk van. Stel dat je 30 euro per maand betaalt, dan ben je op een jaar 360 euro kwijt en daar zijn sportkleren nog niet bijgeteld. Je schiet jezelf in de voet, want met dat bedrag kan je heel wat andere dingen kopen of doen.

Een uur per dag

De meeste mensen hebben wel de intentie om naar de fitnessruimte te gaan, maar vinden geen plaats in hun drukke agenda. Gelukkig heb je om sportief te zijn helemaal geen fitnessabonnement nodig. “Je moet maar een uur per dag van je kont komen, dus ga een uur wandelen, fietsen of zwemmen”, vertelt Anne Haakmeester, gewichtsconsulent en blogger achter Fannetiek. Het belangrijkste is dat je een sport doet die je echt leuk vindt.

Tijd vrijmaken

Om te sporten moet je natuurlijk eerst tijd vrijmaken. Dat wordt een stuk gemakkelijker wanneer je het ook echt in je agenda opschrijft. Gebruik desnoods telkens tien minuten tussen alle taken door om een rondje te wandelen of de trap op en af te lopen.

Daarnaast kan je ook wat minder tijd aan sociale media en series spenderen. “Als je de tijd hebt om de hele dag Facebook te checken, heb je ook tijd om te sporten”, aldus Haakmeester. “Kijk je samen series? Ga dan samen sporten. Zo leer je elkaar ook beter kennen.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels