HomeNieuwsLifestyleSperma inslikken zou kans op zwangerschap vergroten

Sperma inslikken zou kans op zwangerschap vergroten

Goed nieuws voor de mannelijke bevolking. Een nieuw onderzoek beweert namelijk dat vrouwen die regelmatig het sperma van hun man inslikken na een pijpbeurt, makkelijker zwanger zouden worden. Het onderzoek staat wel nog in z’n kinderschoenen, dus of alle vrouwen happig zullen reageren, valt te betwijfelen.

Voor veel mannen gaat er niets boven een goede pijpbeurt. Sommige vrouwen zien daar geen graten in, maar andere zijn wat minder enthousiast om de handen uit de mouwen te steken. Als je nog op zoek bent naar een extra argument om je partner te overtuigen, komt een studie van de Nederlandse Universiteit Leiden wellicht goed van pas. De wetenschappers onderzochten de zwangerschapsgeschiedenis van 234 vrouwen en vergeleken die met hun orale seksgewoontes. De resultaten werden gepubliceerd in het vakblad Journal of Reproductive Immunology.

Immuunsysteem

Volgens de onderzoekers zou het inslikken van sperma het immuunsysteem van de vrouwen een boost geven en zou de foetus gezonder groeien. Het goedje bevat mannelijke hormonen en proteïnen, waar sommige vrouwen aan zouden moeten ‘wennen’. Dat kan via onbeschermde seks of, nog beter, via het verteren van het sperma. Opgelet: doe dit wel alleen als je zwanger wil worden en als je zeker bent dat de ander geen SOA’s heeft.

Miskraam

Verder onderzoek is nodig om de resultaten ondersteunen, maar de studie is alvast veelbelovend. Vrouwen zonder minder risico lopen op een miskraam. 97 van de onderzochte vrouwen leden immers aan veelvuldige miskramen en die vrouwen gaven hun partner minder pijpbeurten dan de andere deelneemsters aan het onderzoek. “Orale blootstelling aan sperma lijkt de uitkomst van een zwangerschap positief te beïnvloeden”, aldus de onderzoekers. “Onze resultaten suggereren een verband tussen orale seks en het plaatsvinden van veelvuldige miskramen.”

Het bericht Sperma inslikken zou kans op zwangerschap vergroten verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels