HomeNieuwsLifestyleSmartphone van ouders is slecht voor kinderen

Smartphone van ouders is slecht voor kinderen

Ouders die op hun smartphone tokkelen tijdens het ontbijt of avondeten kunnen de langetermijnrelatie met hun kinderen schade toebrengen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van ‘The Journal of Pediatric Research’.

Ouders die tijdens belangrijke familiemomenten zoals maaltijden of slapen gaan op hun smartphone zitten, babbelen minder met hun kinderen. Dat heet in het vakjargon “technoference”, of de dagelijkse afleiding door digitale toestellen. Kinderen zouden daardoor het gevoel krijgen genegeerd te worden, wat dan weer vijandige reacties opwekt. Volgens het onderzoek zouden kinderen van smartphone-ouders meer emotioneel gedrag vertonen, zoals zeuren, mokken, hyperactief zijn en woedeaanvallen hebben.

Speel geen Candy Crush

Door hun gsm-gebruik geven de ouders te weinig emotionele steun aan hun kinderen. Dat leidt dan weer tot problematisch gedrag bij de kinderen. Experts raden dan ook aan om een ‘digitale detox’ te houden tijdens het weekend of tijdens het avondeten. “Belangrijk is ook om te beseffen wanneer en vooral waarom je naar je smartphone grijpt”, zegt klinisch psycholoog Dr. Shaun Wehle aan Moneyish. “Waarom wil je ontsnappen in technologie? Wat is er zo overweldigend? Speel geen Candy Crush als je gestresseerd bent, maar maak oogcontact met je kind en zoek uit waar zij emotioneel mee bezig zijn.”

Het bericht Smartphone van ouders is slecht voor kinderen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels