HomeNieuwsLifestyleDankzij koffie werk je beter in groep

Dankzij koffie werk je beter in groep

Is koffie ook jouw favoriete drankje? Dan heb je nu een extra excuus om een kopje meer te drinken. Amerikaans onderzoek heeft namelijk bewezen dat je dagelijkse dosis cafeïne tot betere resultaten in groepswerk leidt.

Volgens het onderzoek van de Ohio State University zijn cafeïnehoudende dranken bevorderlijk voor je werkprestaties. “Het maakt je meer gefocust, waardoor je beter in groep kan werken”, klinkt het.

Twee experimenten

De onderzoekers hebben het effect van koffie twee keer getest. Bij het eerste experiment mochten de deelnemers vooraf geen koffie drinken. Bij aanvang werden de participanten in twee groepen gedeeld. De ene helft mocht een kop drinken, de andere helft mocht dat pas aan het einde van de test. Tijdens het experiment werkten de deelnemers samen aan een opdracht. Achteraf moesten ze hun teamgenoten beoordelen. Nu blijkt dat diegenen die eerder begonnen met koffie drinken, een betere evaluatie kregen.

Bij het tweede experiment mocht iedereen koffie drinken. Alleen kreeg de ene helft van de deelnemers decafeïne. Opnieuw moesten ze elkaar op het einde beoordelen. Het deel dat een cafeïnehoudend drankje had gedronken, scoorde ook daar beter.

Alerter

Volgens de studie krijgen de koffiedrinkers een betere evaluatie omdat ze aandachtiger zijn. “Ze zijn alerter en dragen daardoor meer aan het groepwerk bij”, vertelt hoofdonderzoeker Amit Singh aan The Independent. “Ze wijken ook minder snel van het onderwerp af dan de niet-koffiedrinkers.”

Het bericht Dankzij koffie werk je beter in groep verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels