HomeNieuwsLifestyleSlechtgeluimd personeel presteert beter

Slechtgeluimd personeel presteert beter

Gezonde en gelukkige werknemers zijn productiever. Dat is althans wat talloze studies uitwijzen. Toch is dat niet altijd het geval. Medewerkers van een callcentrum zijn productiever wanneer ze slechtgeluimd zijn.

Dat blijkt uit een studie van de Northwestern University. De onderzoekers gingen na welk verband er bestaat tussen het humeur van de werknemers en hun productiviteit. En dat verband bleek negatief te zijn.

De werknemers die zichzelf één punt meer gaven op een geluksschaal die ging van 1 (gefrustreerd) tot 5 (onstopbaar) deden minder telefoontjes, maar laten mensen ook langer aan de lijn hangen en scoren lager op klantentevredenheid.

Loonsverhoging effectiever

Toch is het humeur niet de enige bepalende factor. De productiviteit kan ook stijgen door een loonsverhoging. Werknemers die een bonus opstrijken wanneer ze meer werk verzetten, worden daar harder door beïnvloed dan door hun gemoedstoestand.

Toch benadrukken de onderzoekers dat het weinig zin heeft om werknemers bewust op te zadelen met een slecht humeur. “Gelukkige werknemers zullen misschien langer blijven. En deze resultaten gelden mogelijk alleen voor medewerkers van een callcentrum”, klinkt het.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels