HomeNieuwsLifestyleQUIZ. ‘Dag van de hond’: Hoeveel procent hond ben jij?

QUIZ. ‘Dag van de hond’: Hoeveel procent hond ben jij?

Vandaag is het de internationale ‘Dag van de hond’. De perfecte gelegenheid om eens te peilen naar hoeveel hond er in jou zit. Toon wat je weet over honden en bewijs dat je een toegewijd baasje bent.

De internationale ‘Dag van de hond’ is een belangrijke feestdag, een die zo goed als zij aan zij staat met ‘Dag van de Arbeid’ en Kerstmis. Toch als je een hondeneigenaar of gewoon hondenliefhebber bent. Het zijn trouwens niet alleen zij die dat zeggen, ook de wetenschap beaamt het. Rebecca A. Johnson, voorzitter van het Research Center for Human Animal Interaction aan de universiteit van Missouri, ziet duidelijk fysieke voordelen van een honh rond je te hebben.

Johnson heeft de band tussen een baasje en zijn hond van nader bekeken. Ze ontdekte dat de emotionele band die de mensen tegenover de viervoeter voelen ook fysiek vertaald wordt. Concreet komen er neurohormonen vrij die een gevoel van vrijgevigheid, geluk en blijdschap met zich meebrengen.

Nu, in elk cliché zit een beetje waarheid. Zo ook met de uitspraak dat honden en hun baasjes op elkaar lijken. Maar is ook hun persoonlijkheid hetzelfde? Met andere woorden, voor hoeveel procent zijn ze een hond? Dat kan je hieronder testen.

Het bericht QUIZ. ‘Dag van de hond’: Hoeveel procent hond ben jij? verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels