HomeNieuwsLifestylePOLL. Zes op de tien is bang van de tandarts. Jij ook?

POLL. Zes op de tien is bang van de tandarts. Jij ook?

Je ligt met je mond opengesperd, terwijl je allerlei gorgelende geluiden hoort en iemand met spatels tussen je tanden zit te peuteren. Je zou voor minder bang zijn voor de tandarts. Klinkt dit bekend? Dan ben je niet de enige, want maar liefst zes op de tien gaat met trillende benen naar z’n tandartsafspraak.

Dat de meeste mensen niet uitkijken naar hun jaarlijkse bezoek bij de tandarts, is algemeen geweten. Toch wou het Amerikaanse bedrijf Hello Products, dat zich specialiseert in mondverzorging, zich hierin verdiepen. De start-up voerde daarom een rondvraag uit bij 2.000 Amerikanen.

De resultaten zijn op z’n minst verrassend te noemen. Vooral millennials blijken viezerikjes te zijn. Zo poetst drie op de tien millennials de tanden maar één keer per dag. Maar het wordt nog erger: andere generatiegenoten geven toe dat ze hun tanden soms pas poetsen om de twee of drie dagen. Hoe je dan nog een frisse geur kan uitademen, is voor ons een raadsel. Bij meer dan de helft van de deelnemers zit de angst er dan ook ingebakken dat hun tanden plots gaan uitvallen.

Een maand geen seks

Nagenoeg iedereen vindt het eng om naar de tandarts te gaan. Vooral millennials kijken hier tegenop, net omdat ze niet zo goed voor hun gebit zorgen. Zes op de tien deelnemers zeggen dat ze zo veel schrik hebben, dat ze zelfs nooit naar de tandarts gaan.

Bovendien hebben de ondervraagden er veel voor over om niet op de operatietafel te moeten liggen. Zo’n 30% zou liever een hele dag hard werken of een maand celibaat door het leven gaan.

Wat hen dan juist zo veel angst inboezemt? Op plaats één staat de pijn die ze ervaren als er aan de tanden wordt gesleurd. De pijn die ze achteraf voelen en de enge geluiden van de tandartsboor vervolledigen de top drie.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels