Vind ons op

Zita

Daarom valt je gsm uit als het koud is

Lifestyle

Daarom valt je gsm uit als het koud is

Het is ontzettend koud deze week en niet alleen wij vinden dat hinderlijk. Ook onze smartphones sputteren wel eens tegen vanwege de lage temperaturen. Zo vallen ze soms uit of gaat de batterij sneller leeg dan normaal. En dat kan op lange termijn schadelijk zijn.

Een batterij heeft twee polen, een negatieve en een positieve. Wanneer je je smartphone oplaadt, worden deeltjes van de positieve naar de negatieve pool gestuurd. De batterij is opgeladen als alle deeltjes naar de negatieve kant zijn verhuisd. Wanneer je dan je telefoon uit het stopcontact trekt en gebruikt, gaan de deeltjes opnieuw naar de positieve kant.

Schadelijk

Als het koud is, kunnen de deeltjes zich moeilijker bewegen door de batterij. Daardoor werkt het toestel niet naar behoren. De batterij kan niet genoeg spanning leveren waardoor de gsm uitvalt. Dat is niet alleen vervelend, het is ook niet goed voor je gsm.

Door de kou kan de levensduur van de batterij erop achteruitgaan. Vaak zijn het echter de oudere gsm’s die last hebben van de kou. Het beste wat je kan doen, is je smartphone warm proberen te houden door hem in een binnenzak te stoppen in plaats van in een koude broekzak.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top