HomeNieuwsLifestylePOLL. Doe jij thuis je schoenen uit?

POLL. Doe jij thuis je schoenen uit?

Geef maar eerlijk toe: na een lange, uitputtende werkdag heb je soms geen zin om je schoenen uit te trekken. Toch is het een goed idee om binnenshuis op blote voeten of op pantoffels rond te lopen.

Het klinkt een beetje drastisch, maar je schoenen binnen aanhouden kan best gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Althans, dat beweert Charles Gerba, een microbioloog en professor aan de University of Arizona. Hij ontdekte dat je schoeisel een broeihaard is voor bacteriën. Als je de stappers niet laat staan aan de voordeur, neem je gemiddeld 421.000 bacteriën mee naar binnen.

Heel wat van die bacteriën zijn onschuldig, anderen net iets minder. De onderzoeker trof onder meer E. coli aan op schoenzolen. Dat is geen pretje, want deze bacterie kan onder meer een blaasontsteking, darmbloedingen en zelfs buikvliesontsteking veroorzaken.

Poetsen

Wie toch per se met z’n schoenen wil rondwandelen in huis moet niet panikeren. Dan doe je er goed aan om ze regelmatig te kuisen. Een grondige poetsbeurt kan het aantal bacteriën al met 90% doen dalen, besluit Gerba.

Het bericht POLL. Doe jij thuis je schoenen uit? verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels