HomeNieuwsLifestylePolitie tasert en schopt hond, intern onderzoek gestart (video)

Politie tasert en schopt hond, intern onderzoek gestart (video)

De Nederlandse politie is een intern onderzoek begonnen naar de zware mishandeling van een hond door agenten. In februari werd het arme dier meermaals geschopt en zes keer getaserd. Er loopt nu intern een onderzoek.

De politie was op het moment van het incident naar een man uit Arnhem, omdat hij de ex-vriend van zijn vriendin zou hebben bedreigd. Ze troffen de Arnhemmer, die bij de politie als vuurwapengevaarlijk bekend staat, aan bij de ouders van zijn vriendin. Toen de politie in de straat was, kwam de moeder van zijn vriendin naar buiten met de hond. “Ik moest Tommy (de hond, red.) aan de boom binden, dan zou er niets met hem gebeuren”, aldus de vrouw.

6 keer getaserd

Vervolgens is de hond zes keer getaserd, blijkt uit een rapport van de dierenarts. De hond is daar ’s nachts naartoe gebracht door agenten. Die vertelden dat de hond iemand had aangevallen en daarom was getaserd, schrijft de regionale krant. Ook had het dier forse beschadigingen aan zijn gebit.

Op camerabeelden is te zien dat agenten zo’n twintig minuten met het dier bezig zijn. Bij het voorval met de hond waren zeker zeven agenten betrokken.

Documentaire

“Zoiets verwacht je in een Amerikaanse true-crime serie, niet in een dorp in Nederland”, zegt Machteld Roethof, de advocaat van de hondeneigenaren, in de korte documentaire.
 

 
De documentaire is gemaakt door programma- en documentairemaakster Mildred Roethof, de zus van Machteld. Ook vertellen onder meer moeder, dochter en de dierenarts hun kant van het verhaal.

Het bericht Politie tasert en schopt hond, intern onderzoek gestart (+video) verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels