HomeNieuwsLifestylePlastic schoenen zijn hip. Toch draag je ze beter niet

Plastic schoenen zijn hip. Toch draag je ze beter niet

Plastic schoenen zijn hot en happening in de modewereld. Tal van celebrities werden al gespot met de volledige doorzichtige schoenen. Of ze mooi zijn of niet, is kwestie van smaak. Maar volgens Amerikaanse wetenschappers denk je toch maar beter twee keer na voordat je je zo’n plastic paar aanschaft. 

Kim Kardashian, Bella Hadid en Rihanna zijn alvast fan. Ook Kristen Stewart verscheen enkele dagen geleden met plastic muiltjes op de rode loper van het Filmfestival in Cannes. Gezondheidsspecialisten waarschuwen dat je die fashion-icons beter niet nadoet.

Yeezy Heels #Cinderella

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Schimmels en bacteriën

“Plastic schoenen zijn nefast voor je gezondheid”, aldus Dr. Rock Positano, voetspecialist uit New York. Omdat je voet niet kan ademen, stapelt vocht en warmte zich op. Dat is de ideale combinatie voor een broeihaard aan bacteriën en schimmels. Hetzelfde geldt wanneer je geen sokken in je schoenen draagt.

Verdampt zweet

De schoenen zijn niet alleen ongezond, ze zijn ook vies. Britse blogger Lars Byrresen Petersen postte op zijn Instagram-pagina foto’s van plastic schoenen en die zijn echt smerig! Wanneer je de schoenen te lang draagt, verdampt je zweet. Met aangedampte schoenen als gevolg.

A post shared by  (@larslala) on

Ben je echt fan van plastic schoenen en wil je ze koste wat kost aandoen? Draag ze dan niet te lang of doe er een leuke sok in aan.

Het bericht Plastic schoenen zijn hip. Toch draag je ze beter niet verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels