HomeNieuwsLifestyleOp deze kantoorplekken vind je de meeste bacteriën

Op deze kantoorplekken vind je de meeste bacteriën

Op kantoor zitten we allemaal lekker dicht bij elkaar. Maar het is dan ook niet verwonderlijk dat het een broeihaard van bacteriën is. Welke plekken vermijd je het best als je last hebt van smetvrees? Wij zetten het voor jou op een rijtje.

De koffiepot

Volgens wetenschappers van de Universiteit van Arizone is het handvat van de koffiepot het smerigste plekje op kantoor. Als je smetvrees hebt, denk je liever niet aan het aantal mensen dat de koffiepot vastneemt voor een lekker kopje zwart goud.

Alles met knoppen

Helaas blijft ook de koffie-automaat niet gespaard. Eerlijk gezegd, niets met knoppen. Alles wordt aangeraakt door meerdere handen en krioelt dus van de bacteriën.

Smartphone

Tegenwoordig neem je je smartphone vast overal mee naartoe. Zelfs als je nog even voor de vergadering naar het toilet gaat. Diezelfde smartphone komt dus ook terecht in de vergaderruimte en daarna ligt ie weer te pronken op je bureau. Je gebruikt hem zeker ook tijdens je dagelijkse tripje op het openbaar vervoer. Zo komt je smartphone dus in aanraking met miljoenen bacteriën.

Hoe kan je de verspreiding tegengaan?

Er zijn verschillende manieren om bacteriën te weren. Zet bijvoorbeeld eens ontsmettings- en reinigingsdoekjes op je bureau of in de keuken. Maak er ook een gewoonte van om elke dag je bureau, toetsenbord, muis en schrijfgerei even schoon te maken. Maak een keer per dag ook eens je smartphone en je hoesje proper met een doekje. Een tweede manier om geen ziekte op te lopen is om geen pennen uit te wisselen. Probeer ook zoveel mogelijk aan je eigen werkplek te werken. Tot slot, en hopelijk is dit niet nieuw, was je altijd je handen na een toiletbezoek.

Het bericht Op deze kantoorplekken vind je de meeste bacteriën verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels