HomeNieuwsLifestyleKoffie is goed voor je huid

Koffie is goed voor je huid

Goed nieuws voor alle koffieliefhebbers! Voortaan mag je nog een extra keertje naar de koffie-automaat lopen, want een kopje zwart goud is namelijk goed voor de huid.

Dit blijkt uit een nieuwe studie gepubliceerd in het vakblad JAMA Dermatology. De wetenschappers schrijven dat vrouwen die van koffie houden, minder last hebben van rosacea: een huidaandoening waarbij je last krijgt van rode vlekken en puistjes in het gezicht.

Grote nationale studie

De onderzoekers maakten gebruik van data van 82.000 Amerikaanse vrouwen. Die gegevens werden verzameld tussen 1989 en 2005 in het kader van een grote nationale studie. De vrouwen moesten om de vier jaar een interview afleggen, waarbij ze vragen kregen over hun gezondheid en eet- en drinkgewoonten.

Decafeïne

Wat bleek? Mensen die vier keer per dag een kop koffie drinken, hadden 23 procent minder risico op de huidaandoening dan mensen die vrijwel nooit koffie dronken. Ben je een echte decafeïne-fan? Dan moeten we je teleurstellen: een fijn en egaal huidje krijg je alleen door koffie mét cafeïne te drinken.

Het bericht Koffie is goed voor je huid verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels