HomeNieuwsLifestyleOnline daters kiezen vaker voor mensen die te hoog gegrepen zijn

Online daters kiezen vaker voor mensen die te hoog gegrepen zijn

We hopen allemaal de ware te vinden en liefst iemand die onze gelijke is. Maar volgens een nieuwe studie zoeken online daters eerder een partner die beter en knapper is dan zichzelf. Vooral mannen blijken hier schuldig aan. 

In de liefde willen we niet aan de eerste de beste ons hart geven. Vooral online daters blijken moeilijk te bevredigen. Uit recent onderzoek dat werd gepubliceerd in de digitale medische krant Science Advances, blijkt dat het merendeel van de gebruikers van datingsites, op zoek gaat naar partners die knapper zijn dan zichzelf.

De onderzoekers linkte de schoonheid van de gebruikers van de datingwebsites aan het aantal berichten die zij ontvingen en de populariteit van de verschillende zenders in kwestie. Uit de analyse blijkt dat singles die de eerste move willen maken, minstens kiezen voor iemand die even aantrekkelijk. Maar het merendeel wil liefst iemand die aantrekkelijker is. Verrassend is ook dat vooral vrouwen een antwoord terugkrijgen (50%). Tegenover slechts 17% van de mannen die een reactie ontvangt. Dames kunnen het zich dus verantwoorden om de lat hoog te leggen.

Het bericht Online daters kiezen vaker voor mensen die te hoog gegrepen zijn verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels