HomeNieuwsLifestyleOH NEE. Zit er dan toch alcohol in alcoholvrij bier?

OH NEE. Zit er dan toch alcohol in alcoholvrij bier?

De zomer staat voor velen gelijk aan terrasjes doen en genieten van het mooie weer. En daar hoort vaak een biertje bij. Zoals we allemaal weten, is het echter onverantwoord om alcohol te combineren met een autoritje. Moet je nog rijden, dan is het dus een goed idee om te kiezen voor alcoholvrij bier.

Al moet daar wel een kanttekening bij geplaatst worden. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, zijn namelijk niet alle alcoholvrije pintjes ook écht alcoholvrij.

Laag percentage

Steeds meer bierproducenten brengen door de grote populariteit tegenwoordig een alcoholvrije variant op de markt, tot groot jolijt van ons allemaal. Maar zelfs in die drankjes zit er vaak toch nog een klein beetje alcohol. In België mag alcoholvrij bier namelijk maximum 0,5% alcohol bevatten, in Frankrijk zelfs 1,2%. Dat is uiteraard niet veel, maar toch iets om rekening mee te houden als je echt volledig alcoholvrij wil gaan. Let er in dat geval op dat er 0,0% op de verpakking staat – pas dan ben je helemaal zeker van je stuk. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat merken die ook echt volledig alcoholvrij bier aanbieden; denk bijvoorbeeld aan Maes, Jupiler of Estaminet 0,0%. Keuze genoeg, dus laat je niet verleiden tot een beschonken rit. Schol!

Het bericht OH NEE. Zit er dan toch alcohol in alcoholvrij bier? verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels