Vind ons op

Zita

Lifestyle

‘No Big Deal’: de app die je een rondje laat joggen voor Deliveroo-korting

We weten allemaal goed genoeg dat een rondje stappen of lopen wonderen kan doen voor ons gemoed. Toch nestelen we ons zo vaak alsnog onder een deken als we ons niet goed voelen. De app ‘No Big Deal’ wil daarom een duwtje in de rug geven door wandel- of hardloop
doelen
te bepalen in functie van je stemming.
En het beste van al? Voor elke voltooide uitdaging
ontvang je een beloning
van een van hun partners, zoals Adidas, Deliveroo, Nespresso of zelfs de Gustav Klimt-expo.

Lichaamsbeweging is goed voor onze gezondheid, maar we onderschatten de impact die zelfs een korte wandeling kan hebben op ons humeur en onze motivatie. «Beweging op zich is vaak al een prestatie», zegt medeoprichter Nigel Bergstra. «En het voltooien van een uitdaging gekoppeld aan een echte beloning vergroot die impact. We hebben een app gemaakt die een herhaalbare stimuli geeft om meer te bewegen, zich aanpast aan de stemming van de gebruiker telkens wanneer die een uitdaging begint, en die de gebruiker ook beloont voor zijn positief gedrag en de geleverde prestaties.»

Met Adidas, ASICS, Deliveroo, HelloFresh, Hunkemöller, Martin’s Hotels, Nespresso, Orange, Shell, Yves Rocher, tal van restaurants en zelfs evenementen heeft ‘No Big Deal’ een flink aantal partners op zijn naam staan. Toch is het «niet zomaar een ‘kortingsapp’», zegt Bergstra. «De app helpt mensen zich echt beter te voelen door actiever te zijn en kleine doelen te bereiken. Het verzilveren van de korting is op zich niet zo belangrijk. Het is de voldoening die telt.»

Samen duurzaam

Met No Big Deal kan je ook vrienden uitnodigen en jullie stappen combineren voor groepsuitdagingen waar je samen kan van genieten. Loop mee voor een waardebon van 20 euro voor Deliveroo, een voucher bij Adidas of om duurzaamheidsinitiatieven of goede doelen te steunen, bijvoorbeeld het helpen van daklozen of zelfs steun aan mensen in nood als gevolg van het conflict in Oekraïne.

«De app biedt namelijk ook de mogelijkheid om duurzame projecten in Europa en elders in de wereld te ondersteunen. Als No Big Deal-gebruiker kan je uitdagingen aangaan om bomen te planten, plastic uit rivieren te verwijderen of een gift te doen voor een ander prachtig initiatief. Voel je je goed? Ren dan 5 kilometer om een boom te planten in het regenwoud. Voel je je een beetje slapjes? Maak een rustige wandeling en beloon jezelf met een exclusieve reward van een van je favoriete merken», zegt medeoprichter Daniel Klemetz.

Gevoelsrad

De No Big Deal app werkt heel eenvoudig: je draait aan het ‘gevoelsrad’ om je stemming te selecteren. De app biedt je daarna een aantal uitdagingen, aangepast aan verschillende energieniveaus. Een zeer positieve mood zal snelle, korte uitdagingen genereren, met beloningen die inspelen op energie en sociale interactie, terwijl een iets sombere stemming langzamere en langere uitdagingen zal activeren voor meer geruststellende beloningen.

Op dit ogenblik zijn er al meer dan 100.000 No Big Deal-gebruikers en dat aantal neemt alsmaar toe.

De No Big Deal app is gratis te downloaden via de App Store of Google Play.www.no-big-deal.nl

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/no-big-deal-de-app-die-je-een-rondje-laat-joggen-voor-deliveroo-korting

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top