HomeNieuwsLifestyleModel dat door aandoening niet kan lachen openhartig: "Ik werd op school...

Model dat door aandoening niet kan lachen openhartig: “Ik werd op school altijd gepest” (foto’s)

Tayla Clement is haar naam. En de 24-jarige dame uit Nieuw-Zeeland is blij dat ze recent een contract als model in de wacht heeft kunnen slepen.

De dame lijdt aan het syndroom van Moebius. Hierdoor zijn veel zenuwen in haar gezicht al van bij haar geboorte verlamd. Door de zeldzame aandoening is ze niet in staat om, bijvoorbeeld, te lachen.

“Ik werd op school altijd gepest”

Zeggen dat ze geen gemakkelijke jeugd achter de rug heeft, is een understatement. “Toen ik opgroeide, zag ik in de media nooit iemand die er als mij uitzag… Ik voelde me altijd alleen; als een buitenstaander die niet geaccepteerd, gezien of gehoord werd”, laat ze weten. “Opgroeien zonder gelaatsuitdrukkingen was echt hard. Ik werd op school altijd gepest”, gaat ze verder.

Nu gaat het gelukkig al veel beter met haar. Op Instagram, waar ze zichzelf ‘het meisje dat niet kan lachen’ noemt, heeft ze zo’n 25.300 volgers en steekt ze haar aandoening ook zeker niet onder stoelen of banken. Recent wist ze ook een modellencontract te bemachtigen. Via haar sociale media wil ze een positief signaal sturen. Dat het oké is om anders te zijn. “Mijn jonge ik zou trots geweest zijn”, besluit ze. Dat kunnen we best geloven!

Foto: Instagram – Bron: Daily Star

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels