Vind ons op

Zita

Nieuwe vloer nodig? Dit zijn de vloertrends 2022!

Lifestyle

Nieuwe vloer nodig? Dit zijn de vloertrends 2022!

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Dan heb je de keuze uit veel verschillende soorten vloeren. Daarom kan het best een uitdaging worden om een geschikte vloer uit te kiezen. Als je iemand bent die graag de laatste trends volgt en met de tijd meegaat, dan ben je hier op de juiste plek. Om je te inspireren, delen we de mooiste vloertrends 2022 met je. Wellicht wordt de zoektocht naar een nieuwe vloer zo een stuk makkelijker!

1. Vloertrends 2022: laminaat

Allereerst mag laminaat niet in dit rijtje ontbreken. Deze vloertrend is reeds jaren populair en ook volgend jaar zal er veel laminaat in de huiskamers liggen. Een laminaatvloer ziet eruit als echt hout maar is veel voordeliger. Daarnaast is laminaat gemakkelijk te leggen en kan het beter tegen vocht en krassen dan een echte houten vloer. Er zijn tal van laminaatvloeren verkrijgbaar dus je hebt zeker genoeg keuze. Dit is dan ook de reden waarom laminaat in veel verschillende woonstijlen te vinden is. Welke woonstijl je ook hebt, laminaat ziet er altijd stijlvol uit!

2. Visgraat vloer

Ook deze vloertrend kennen we al een tijdje. Waar je visgraat vloeren vroeger vooral in oudere woningen zag, is het tegenwoordig ook een populaire vloer die prachtig te combineren is met moderne en industriële woonstijlen. Maar ook in een klassiek interieur komt de visgraat vloer mooi tot zijn recht. Je kunt er eigenlijk allerlei kanten mee op! Handig om te weten is dat visgraat vloeren onderhoudsvriendelijk zijn en zeer geschikt zijn voor vloerverwarming.

3. PVC vloer

Als we kijken naar de vloertrends 2022, dan zien we ook veel PVC vloeren terug. Deze vloer was niet altijd even populair. Dit kwam vooral doordat het een minder duurzame keuze was, maar daar komt volgend jaar verandering in. De ontwikkeling van PVC vloeren gaat namelijk ontzettend snel waardoor het inmiddels een vloertrend voor 2022 is geworden. De kwaliteit van de materialen wordt beter en PVC vloeren worden steeds duurzamer geproduceerd.

Een PVC vloer heeft, net als de voorgaande vloertrends, weinig onderhoud nodig. Een PVC vloer gaat wel langer mee dan bijvoorbeeld laminaat. Ook voor PVC vloeren zijn er tal van mogelijkheden. Van licht tot donker, rechte planken tot visgraatpatroon, en van hout- tot natuursteenlook. Alles is mogelijk!

4. Japandi

Wellicht is dit de minst bekende vloertrend in dit rijtje, maar daarom zeker niet de minst mooie. Integendeel zelfs, Japandi wordt ontzettend populair in 2022! Zoals de naam reeds verklapt, heeft deze trend met Japan te maken. Maar dat is nog niet alles. Japandi is namelijk een mix van de Japanse en Scandinavische woonstijl. Deze woonstijl wordt gekenmerkt door minimalisme en licht, en ziet er clean en stijlvol uit. De vloer die hier het beste bij past is dan ook een lichte, houten vloer.

5. Keramische tegels

Tenslotte vormen keramische tegels en hout een geweldig duo in 2022. We zien deze combinatie steeds vaker terugkomen, van badkamer tot keuken. Het voordeel van keramische tegels met een hout- of natuursteenlook is dat je ze zowel als wand- en vloertegels kunt gebruiken. Bovendien heeft ieder type unieke kleureigenschappen waardoor iedere ruimte in huis een authentieke en speelse uitstraling krijgt.

Welke vloertrends van 2022 spreken jou het meeste aan? Ga jij voor een rustige basis zoals laminaat of Japandi? Of kies je voor een meer uitgesproken vloer zoals een visgraat vloer in een opvallende kleur? Voor welke vloertrend je ook kiest, het resultaat zal er prachtig uitzien!

Lees Verder
Advertisement
Dit vind je mss ook leuk...

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top