Vind ons op

Zita

Welke vloer ga jij leggen in je nieuwe huis?

Nieuws

Welke vloer ga jij leggen in je nieuwe huis?

Als je gaat verhuizen dan zijn er veel keuzes die je moet maken. De inrichting is waarschijnlijk de voornaamste. Wat komt er op de muren, wat komt er op de vloer? Natuurlijk moeten die keuzes aansluiten bij je meubels. Als je ook nieuwe meubels koopt dan kun je alles mooi op elkaar afstemmen. Vrijwel iedereen kiest vandaag de dag voor een ‘harde’ vloer. Dat is een vloer van hout, plavuizen, kurk of PVC. Een andere optie in dit rijtje is de gietvloer. Een gietvloer kan van verschillende materialen gemaakt zijn. Het voordeel is dat je deze vloer in vrijwel iedere ruimte kunt leggen en dat het prima kan worden gecombineerd met vloerverwarming.

Ga je je vloer zelf leggen?

Als je een nieuwe vloer wilt dan kun je daar natuurlijk iemand voor inhuren. Maar als je een beetje handig bent en van klussen houdt dan kun je het natuurlijk ook zelf doen. Ga je voor een doe het zelf epoxyvloer dan is het wel aan te raden dat je een beetje weet wat dat inhoudt. Online kun je video’s vinden waarin wordt gedemonstreerd hoe je dit moet doen. Een goede voorbereiding van het werk is heel belangrijk. Zorg dat de ruimte waar de vloer moet komen leeg is en dat de ondervloer vuil- en stofvrij is. Nadat de vloer is aangebracht mag je deze gedurende een bepaalde tijd niet betreden. Hoe lang staat aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

Ruime keuze in kleuren

Als je voor een gietvloer gaat dan kun je kiezen uit een royaal aanbod aan verschillende kleuren. Je kunt kiezen voor de betonlook, maar het is zeker niet de enige optie. De benodigde epoxy giethars kun je kopen in een kleur die past bij het interieur. Het is natuurlijk wel belangrijk om een kleur te kiezen waar je voorlopig tevreden mee bent. Een epoxy gietvloer kun je wel verwijderen, maar het is geen eenvoudige klus. De vloer kan zonder problemen 10 tot 15 jaar mee dus het moet als het even kan een keuze voor de lange termijn zijn. Je kunt de gietvloer ook nog voorzien van een coating laag, hierdoor bescherm je je vloer tegen vuil dat tussen de poriën kan gaan en vlekken kan veroorzaken.

Een gietvloer online bestellen

Vandaag de dag kun je zo ongeveer alles online kopen. Dat geldt ook zeker voor een gietvloer. Deze kun je zonder problemen online bestellen. Het materiaal om je gietvloer te plaatsen wordt in emmers bij je afgeleverd. Je kunt de vloer vervolgens plaatsen wanneer je wilt. Als je dit zelf doet heb je natuurlijk het voordeel dat je niet afhankelijk bent van de planning van een professional. Je kunt het materiaal alvast in huis halen en de vloer aanbrengen zodra je daar de tijd en de gelegenheid voor hebt.

Wat kost een gietvloer?

Gietvloeren zijn te koop in verschillende prijsklassen. Als je online shopt kun je gemakkelijk de prijzen vergelijken. De prijs hangt af van de kwaliteit van de vloer en soms van de gewenste kleur. Natuurlijk ben je goedkoper uit als je de vloer zelf plaatst.

Lees Verder
Advertisement
Dit vind je mss ook leuk...

Meer in Nieuws

To Top