HomeNieuwsLifestyleNieuw spel Minecraft Earth gaat Pokémon-Go achterna

Nieuw spel Minecraft Earth gaat Pokémon-Go achterna

Microsoft heeft een trailer gelost voor het nieuwe spel Minecraft Earth. Het spel heeft veel weg van Pokémon-Go. Zo zal je “samen kunnen bouwen met je vrienden en je creaties op ware grootte in de echte wereld kunnen plaatsen”, aldus het softwarebedrijf. Momenteel is de app nog in ontwikkeling.

De app Pokémon-Go mag spoedig concurrentie verwachten van Minecraft Earth. Microsoft heeft een trailer vrijgegeven waarin ze een voorsmaakje geven van hoe het nieuwe spel eruit zal zien. De bedoeling is dat je je eigen creaties kan bewonderen in de echte wereld. Hiervoor zal de app net zoals Pokémon-Go gebruik maken van de zogenaamde augmented reality of toegevoegde realiteit. Daarnaast zal je ook dingen moeten verzamelen en moeilijke uitdagingen moeten voltooien.

Toegevoegde realiteit

Concreet houdt toegevoegde realiteit in dat er aan een live – direct of indirect – beeld van de werkelijkheid allerlei elementen worden toegevoegd door een computer. Op die manier zal je volgens Microsoft “samen kunnen bouwen met je vrienden en je creaties op ware grootte in de echte wereld kunnen plaatsen”. Althans, dat is wat het computerbedrijf schrijft op de Minecraft-website. Om dit te bereiken hebben de makers wereldkaarten ingebed in het spel. “In elk meer kan je vissen en in elk park kan je bomen omhakken. We hebben de hele planeet geïntregeerd in het spel”, zo vertelde regisseur Torfi Olafsson aan het netwerk The Verge.

In ontwikkeling

Helaas zullen gamers nog even moet wachten alvorens ze het spel in handen kunnen krijgen. Deze zomer organiseert Microsoft een gesloten testfase voor Android en iOS. Wanneer het spelletje precies uitkomt, is nog niet bekend. In totaal ging Minecraft al meer dan 176 miljoen keer over te toonbank. Daarmee is het een van de bestverkochte games aller tijden. Dat de app een enorm succes zal worden, lijkt nu al vast te staan.

Het bericht Nieuw spel Minecraft Earth gaat Pokémon-Go achterna verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels