HomeNieuwsLifestyleJe kan nu met een mini-duikboot het Great Barrier Reef ontdekken

Je kan nu met een mini-duikboot het Great Barrier Reef ontdekken

Toeristen kunnen vanaf maandag 27 mei via de Uber-app een trip per duikboot naar het Great Barrier Reef in de Australische staat Queensland boeken. De op batterijen werkende ‘scUber’ kan twee passagiers per keer vervoeren en gaat tot een diepte van 30 meter.

De eerste deelduikboot ter wereld is slechts vier weken beschikbaar, en belooft passagiers een spectaculair uitzicht van 180 graden op het koraalrif. Goedkoop is de ervaring wel niet: koraalliefhebbers moeten per persoon 1.500 Australische dollar (925 euro) neertellen voor het onderwateravontuur.

Een ritje boeken kan met de gewone Uber-app. De toeristen worden in Gladstone opgehaald met een Tesla en naar de luchthaven gevoerd, waar ze met de helikopter naar Heron Island vertrekken. Daar stappen ze in de duikboot.

Verbleking van het koraal

Het project maakt deel uit van Project Barry, een initiatief dat toeristen weer naar het Great Barrier Reef wil lokken en wil aantonen dat het rif nog steeds de moeite waard is ondanks de verbleking van het koraal. Die is het gevolg van onder meer overbevissing, de opwarming van de aarde en de mijnbouw. En ook de vele toeristen dragen bij aan de beschadiging van het rif: elk jaar bezoeken ongeveer 2 miljoen mensen het Great Barrier Reef.

Geen negatieve impact

De duikboot heeft geen negatieve impact op het rif, verzekert Uber. Bij elke boeking schenkt het bedrijf een deel van het geld aan de milieuorganisatie Citizens of the Great Barrier Reef, die zich inzet voor de conservering van het rif.

Volgens minister van Toerisme Kate Jones is het de eerste keer dat toeristen het koraalrif vanuit een duikboot kunnen ontdekken.

Het bericht Je kan nu met een mini-duikboot het Great Barrier Reef ontdekken verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels