HomeNieuwsLifestyleNa tien jaar relatie heb je minder seks

Na tien jaar relatie heb je minder seks

In het begin kon je niet van mekaar afblijven, maar na tien jaar lijkt het soms alsof jullie meer beste vrienden zijn. En dat is heel normaal volgens psychologen.

Meer dan de helft van de koppels die langer dan tien jaar samen zijn, maakt een seksloze periode van zo’n drie maanden mee, volgens libelle.nl. Psychologen bevestigen dat dat niet meer dan normaal is in zo’n lange relatie. Geen reden tot paniek dus als het even heel rustig is tussen de lakens.

Agendaseks

Als koppel maak je meerdere ‘fasen’ in je relatie mee, en dit kan dus één van de fasen zijn. Dat zegt niets over de liefde voor elkaar of over jullie relatie. En als je het er toch moeilijk mee hebt, kan je altijd agendaseks proberen. Prik samen met je partner een uur wanneer je wekelijks of dagelijks seks hebt. Het klinkt misschien niet zo spontaan, maar zo vrijen jullie wel terug.

Goed voor gezondheid

Al kan je best af en toe even van bil blijven gaan. Seks is namelijk goed voor je gezondheid. En als je lang geen seks hebt, stoppen mannen bijvoorbeeld met aan seks te denken. Voor vrouwen kan het dan weer pijnlijk zijn in je vagina om na lange tijd opnieuw seks te hebben. En je kan er een gespannen gevoel en pijn bij de menstruatie door krijgen.

 

 

Het bericht Na tien jaar relatie heb je minder seks verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels