HomeNieuwsLifestylePinterest-perfect trouwfoto’s? Met deze tips loopt jullie shoot gesmeerd

Pinterest-perfect trouwfoto’s? Met deze tips loopt jullie shoot gesmeerd

Je huwelijk zou de mooiste dag van je leven moeten zijn, maar voor veel koppels brengt het een hoop stress met zich mee. Je moet veel regelen en bovendien wordt elke beweging gevolgd door een fotograaf, die jullie nog eens duur betaald hebben ook. Met deze poseertips elimineer je die stress en kijk je achteraf met een glimlach naar de foto’s.

1. Blijf jezelf

Ben je iemand die houdt van allerhande tierlantijntjes en uitgebreide make-up? Dan kan je je op je trouwdag helemaal laten gaan. Omgekeerd geldt echter precies hetzelfde. Wie het in het dagelijkse leven graag sober houdt, kiest ook best voor een eenvoudig huwelijk en make-up. Alles is goed, zolang het maar bij je past. Ook op het vlak van poseren hoef je het niet per se moeilijk te maken: spontane foto’s zijn sowieso het allermooiste. Probeer de fotograaf dus weg te denken en geniet gewoon zorgeloos van elkaar.

2. Laat zware make-up achterwege

Uiteraard wil je er op je trouwdag op je paasbest uitzien, dat wil echter niet zeggen dat je compleet onherkenbaar moet worden. Kies voor make-up die je troeven in de verf zet, zonder te overdrijven. De kans is groot dat je je die opvallende lippenstift of heel dekkende foundation achteraf gaat beklagen. Hou het vooral sober.

3. Kies voor een fotograaf waarbij je je op je gemak voelt

De fotograaf is van de eerste tot de laatste minuut aanwezig op je grote dag, dus zorg ervoor dat je goed met hem of haar kan opschieten. Idealiter brengt hij of zij je aan het lachen, zo wordt het poseren vanzelf een koud kunstje.

4. Waar zijn die schouders? 

Veel mensen poseren met een brede glimlach, maar vergeten om ook hun houding fotoproof te maken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om je schouders altijd naar achter te trekken, zodat je jurk mooi valt. Het is geen slecht idee om voor the big day een paar keer voor de spiegel te oefenen.

6. Kies een trouwlocatie met mooi licht

Mooi licht kan een fotoshoot maken of kraken. Bij het uitkiezen van de locatie voor je trouwfoto’s is dit dus geen onbelangrijke factor. Opteer voor een plek waar het licht op subtiele wijze binnenvalt, of plan je shoot bijvoorbeeld bij zonsonder- of zonsopgang. Romantiek gegarandeerd.

7. Maak duidelijke plannen en afspraken

Las vooraf een brainstormmoment in met de fotograaf. Wie en wat moet zeker op de foto staan? Welke momenten mag hij of zij zeker niet missen? En wat voor sfeer vind jij zelf het mooiste? Al die vragen zijn belangrijk om tot een perfect eindresultaat te komen. Zo vermijd je teleurstelling achteraf, zowel bij jezelf als bij je familie.

Het bericht Pinterest-perfect trouwfoto’s? Met deze tips loopt jullie shoot gesmeerd verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels