HomeNieuwsLifestyleMysterieus radiosignaal in naburig sterrenstelsel waargenomen

Mysterieus radiosignaal in naburig sterrenstelsel waargenomen

In een naburig sterrenstelsel hebben astronomen een mysterieus radiosignaal ontdekt, zo heeft het gezaghebbende orbiterchspacenews.blogspot.com op gezag van het wetenschappelijke vakblad Nature gemeld.

Astronomen van de University of Britisch Columbia in Vancouver hebben met de CHIME-radiotelescoop acht repetitieve radiosignalen waargenomen. Meer bepaald in een spiraalvormig sterrenstelsel dat nauwelijks 500 miljoen lichtjaar van ons verwijderd is.

“Enigma”

De bewuste radiosignalen, in het jargon ‘Fast Radio Burst’ (FRB), behoren tot de vreemdste fenomenen in het universum. Pas in 2007 ontdekt vormen ze snelle uitbarstingen die maar enkele milliseconden duren. Maar zij genereren meer energie dan vijfhonderd miljoenen zonnen. Vanwaar ze afkomstig zijn is tot op vandaag een enigma, zegt de Zwitserse blog.

Repetitief

Hoewel FRB’s al herhaaldelijk zijn waargenomen, gebeurt het zelden dat zij repetitief zijn. Bovendien is het nog maar de tweede keer dat zo een radiogolf is ontdekt en de eerste keer zo dichtbij. De vorige waarneming dateert van 2012 maar is veel verder terug te voeren, met name naar een sterrenstelsel op 2,5 miljard lichtjaar van ons.

Het bericht Mysterieus radiosignaal in naburig sterrenstelsel waargenomen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels