HomeNieuwsLifestyleMet deze tips kom je nooit meer te laat

Met deze tips kom je nooit meer te laat

Te laat komen overkomt iedereen weleens. Toch kent iedereen wel iemand die nooit of te nimmer op tijd komt. Wie weet heb je er zelf wel last van. Deze negen tips leren de eeuwige laatkomers een lesje. 

  1. Sleutels op een vaste plek leggen helpt. Kies een plekje kortbij de deur of leg ze in een schaaltje. Zo voorkom je voor je vertrek nog te moeten zoeken naar sleutels.
  2. Gebruik eens een timer wanneer je je klaarmaakt. Iedereen brengt graag extra veel tijd door in de badkamer, maar je hebt daar niet iedere dag de tijd voor. Time een keertje hoelang je erover doet om je klaar te maken als je er een beetje vaart achter zet. Streef er elke dag naar om aan dat tempo klaar te geraken.
  3. Ontbijt of lunch kan je de avond ervoor ook maken. Geen ochtendmens? Maak je ontbijt of lunch de avond ervoor al klaar. Zo hoef je niets extra’s te doen in de ochtend en hoef je niet vroeger op te staan.
  4. Volg de 40 procent regel. Wellicht klinkt dit niet bekend in de oren. De 40 procent regel of de buffer index zorgt ervoor dat je in de meeste gevallen op tijd bent. Hoe doe je dat? Door altijd 40 procent extra tijd te rekenen om op je bestemming te komen.
  5. Zorg altijd voor genoeg benzine in de auto. Als je te laat bent heb je geen tijd meer om te gaan tanken. Zorg daarom dat je altijd een kwart in je tank hebt zitten.
  6. Stop met je gsm te checken in de ochtend. Wanneer je in tijdsnood zit, is het uiteraard geen goed idee om op mails en berichten te antwoorden. Wacht tot je op je bestemming bent om dit te doen.
  7. Neem je telefoon niet op. Word je gebeld? Laat je gsm dan gewoon overgaan en bel terug wanneer je wat tijd hebt.
  8. Zorg voor enkele minuten ontspanning. Lees je nog graag de krant in de ochtend of wil je nog genieten van een kopje koffie? Plan dan vijftien minuten in om je te ontspannen.
  9. Stop met onderweg je collega’s, of andere mensen te contacteren. Als je te laat bent is dit geen prioriteit.

Het bericht Met deze tips kom je nooit meer te laat verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels