HomeNieuwsLifestyleMannen willen dat hun vrouw een orgasme krijgt om zich mannelijk te...

Mannen willen dat hun vrouw een orgasme krijgt om zich mannelijk te voelen

Mannen houden er van als hun vriendin of vrouw klaarkomt, en dat is niet enkel omdat ze hun partner willen bevredigen. Een vrouwelijk orgasme zien ze vaak als een ‘mannelijke prestatie’.

Volgens een onderzoek in ‘the Journal of Sex Research’ zien mannen het vrouwelijk orgasme als een manier om hun mannelijkheid te bevestigen. De bevindingen suggereren dat mannen die het vrouwelijk ‘plezier’ van belang vinden, eigenlijk hun eigenbelang voorop stellen.

Mannelijke gevoelens

In de studie werd aan 810 meerderjarige mannen gevraagd om een anekdote te lezen. Daarin moesten ze zich telkens één van de vier volgende situaties verbeelden: ze hadden seks met een vrouw die een orgasme/geen orgasme kreeg en die voordien wel/geen orgasme met vorige partners had gekregen. Nadien werd gemeten hoe mannelijk de mannen zich voelden.

Slecht voor bedplezier

Uit de resultaten bleek dat mannen meer mannelijke gevoelens hebben wanneer ze (volgens het verhaal) hun bedpartner hadden doen klaarkomen. De voorgeschiedenis van de vrouw had dan weer niet zoveel impact op de gevoelens van de mannen. Volgens de onderzoekers geven “culturele ideeën over mannelijkheid mannen het gevoel om bepaalde idealen te moeten waarmaken, en dat is uiteindelijk slecht voor ons bedplezier”.

Het bericht Mannen willen dat hun vrouw een orgasme krijgt om zich mannelijk te voelen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels