HomeNieuwsLifestyleMannen leggen oorzaak van het single zijn bij hun ‘slechte looks’

Mannen leggen oorzaak van het single zijn bij hun ‘slechte looks’

Een slecht uiterlijk, te weinig zelfvertrouwen en te weinig inspanningen zijn de voornaamste redenen waarom mannen single zijn, zo blijkt uit een nieuwe studie. “Moderne alleenstaande mannen slagen er niet meer zo vlot in om iemands hart te veroveren”, verklaart professor Menelaos Apostolou. 

Onderzoekers hebben onlangs onderzocht waarom mannen nu juist single zijn. Hoewel de reden gewoon gezocht kan worden bij het feit dat ze gewoon niet de juiste persoon hebben gevonden, groeven de onderzoekers iets dieper. Ze ondervroegen specifiek mannelijke ‘Reddit’-gebruikers (sociaal medium). Menelaos Apostolou, professor humane wetenschappen aan universiteit van Nicosia in Cyprus stelde hun één vraag: waarom ben je single?

Niet knap genoeg 

Meer dan 20.000 mannen antwoordde op de vraag en nog eens 13.000 antwoorden werden geanalyseerd. Uit het onderzoek bleek dat vooral een gebrek aan uiterlijk en zelfvertrouwen als de voornaamste reden naar voren kwam. Gevolgd door te weinig inspanningen en te weinig interesse in een relatie. Op de vijfde plaats stond ‘ te weinig flirt skills’. Eén man schreef: “al mijn sociale vaardigheden verdwijnen als sneeuw voor de zon wanneer ik verliefd ben op iemand”.

“Het is door de eeuwen heen voor mannen steeds moeilijker geworden om een partner te vinden. Vroeger werd je door familie en vrienden sneller aan iemand gekoppeld. Nu moet je maar op eigen houtje iemand zien te vinden, aldus Apostolou”.

Het bericht Mannen leggen oorzaak van het single zijn bij hun ‘slechte looks’ verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels