HomeNieuwsLifestyleJe poetst je tanden best net voor het ontbijt

Je poetst je tanden best net voor het ontbijt

Je doet je tanden een plezier als je ze voor het ontbijt poetst in plaats van erna. Zo vermijd je dat je het kwetsbare tandglazuur nog extra gaat beschadigen. Na de maaltijd zijn een tandenstoker en wat flosdraad meer dan voldoende.

Opstaan, douchen, ontbijten en dan tanden poetsen. Het is de dagelijkse ochtendroutine van heel wat mensen, maar die volgorde blijkt niet zo goed te zijn voor je gebit. Beter is het om voor je eerste maaltijd je bijters te reinigen, hoe onlogisch dat ook klinkt.

Gevaarlijke granen en fruit

Voor het ontbijt je tanden poetsen is beter voor je tandglazuur. Dat is een beschermde laag die zich bovenop ons gebit bevindt. Die laag wordt elke keer een beetje aangetast als we eten, vooral door heel gesuikerde of zure ingrediënten, zoals fruit of granen, aldus Men’s Health. Ga je na je eerste maaltijd meteen terug naar de badkamer om de tandenborstel te gebruiken, dan beschadig je het gevoelige tandglazuur nog extra.

Beter is het om je tanden op voorhand te poetsen. Achteraf volstaat het om de restjes te verwijderen met een tandenstoker en wat flosdraad. Een beetje mondwater kan ook nooit kwaad, zeker als je de avond ervoor look gegeten hebt.

Het bericht Je poetst je tanden best net voor het ontbijt verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels