HomeNieuwsLifestyleMaak kennis met je voorouders dankzij Airbnb

Maak kennis met je voorouders dankzij Airbnb

Steeds meer mensen gaan op zoek naar hun zogenaamde roots. Waar kom ik vandaan? Waar leefden mijn voorouders? Wat was hun cultuur? Het zijn vragen die het succes van de steeds populairder wordende DNA-testen verklaren. Airbnb en 23andMe spelen daar nu handig op in door de handen in elkaar te slaan.

Online verhuurbedrijf Airbnb en DNA-testorganisatie 23andMe gaan hun diensten combineren. Nadat klanten het resultaat van hun DNA-test hebben ontvangen, zullen ze vanaf nu vervolgens een aangepaste reis of ervaring kunnen boeken via Airbnb.

DNA-test

De samenwerking tussen beide bedrijven is zonder twijfel een slimme zet. Genealogisch toerisme is aan een opmars bezig. Volgens een onderzoek van 23andMe zouden maar liefst 73% van de Amerikanen hun herkomst willen kennen. Na het afleggen van een DNA-test gaan mensen massaal op zoek naar hun voorouders. Ze willen hun vroegere thuisland en cultuur verkennen en daarvoor moeten ze soms ver reizen.

Culturele activiteiten

De voorouders van klanten van 23andMe zijn het vaakst afkomstig uit de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Mexico, Duitsland, Ierland, Polen, China, Spanje, Nigeria, India en Rusland. Willen ze hun zogenaamde thuisland(en) een bezoekje brengen, dan zien ze zich dikwijls genoodzaakt tot een overzees tripje. Dankzij de samenwerking tussen Airbnb en 23andMe zullen ze nu na afloop van de test een handig overzicht krijgen van de verschillende mogelijkheden in hun land(en) van herkomst. Airbnb geeft niet alleen tips wat betreft verblijf, maar stelt ook verschillende culturele activiteiten en excursies voor.

Hoe (on)belangrijk is afkomst?

De meningen over DNA-tests blijven wel nog steeds verdeeld. Volgens sommigen spoort het ons aan om de mens de herleiden tot verschillende “rassen” – het verleden leert ons dat dat een gevaarlijke tendens is die absoluut vermeden dient te worden. Anderen benadrukken dan weer dat het net goed is om te beseffen dat onze roots vaak over heel de wereld verspreid liggen. Op die manier voelen we ons op internationaal vlak verbonden en worden we ons bewust van hoe relatief grenzen en afkomst zijn. Zolang DNA-tests op de juiste manier benaderd worden, kunnen ze dus net zorgen voor een zekere verbondenheid, iets wat alleen maar aangespoord kan worden. De samenwerking met Airbnb zou er bovendien voor kunnen zorgen dat mensen (letterlijk) hun grenzen verleggen en kennismaken met culturen die ze anders nooit ontdekt zouden hebben.

Het bericht Maak kennis met je voorouders dankzij Airbnb verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels