HomeNieuwsLifestyleLIFEHACK. Zo loop je een nieuw paar schoenen veel sneller in

LIFEHACK. Zo loop je een nieuw paar schoenen veel sneller in

Nu het weer flink kouder en natter wordt, is het voor velen onder ons ook tijd om van schoenen te wisselen. De sandalen, ballerina’s, espadrilles en noem maar op gaan de kast in tot volgende lente, de waterdichte sneakers en laarzen mogen weer naar buiten. Als je geen winterschoenen meer op voorraad hebt en een nieuw paar moet aanschaffen, zijn dit alvast enkele trucjes om ze in te lopen.

Schoenen inlopen is namelijk bij uitstek het meest vervelende onderdeel van nieuw schoeisel kopen. Die leren laarzen zien er misschien mooi uit, maar het duurt wel even voor ze zich aan je voeten hebben aangepast. Met alle blaren van dien. Dankzij deze trucjes gaat dat inlopen een stuk makkelijker.

Haardroger

Het klinkt misschien wat raar, maar richt je haardroger ditmaal eens op je voeten in plaats van op je hoofd. Door je nieuwe leren schoenen op te warmen met de haardroger, past het leer zich een stuk makkelijker aan aan je voeten. Dertig minuutjes dragen volstaat normaal gezien als je je schoeisel vooraf even hebt opgewarmd!

Water en plastic zakjes

Als je schoenen niet bestand zijn tegen de hitte, kan dit trucje wellicht uitkomst bieden. Doe wat water in een hersluitbaar plastic zakje en doe die zak vervolgens in je schoenen. Let er uiteraard op dat er geen water uit kan lopen. Doe je schoenen vervolgens in de diepvries. Doordat het water gaat uitzetten wanneer het bevriest, worden je schoenen enkele millimeters uitgerokken. En dat kan genoeg zijn.

Verzorg je schoenen

Soms hoef je het niet ver te gaan zoeken. Leer is een natuurlijk materiaal en als het niet voldoende verzorging krijgt, kan het al snel stug gaan aanvoelen en minder soepel worden. Als je denkt dat dat met jouw schoenen het geval is, volstaat het misschien om ze eens lekker in de watten te leggen met schoensmeer. Zo worden ze binnen de kortste keren wat soepeler en glijden je voeten er zo in!

Het bericht LIFEHACK. Zo loop je een nieuw paar schoenen veel sneller in verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels