Vind ons op

Zita

NATIONA(A)L Artist Supermarket is op zoek naar creatief talent

Lifestyle

NATIONA(A)L Artist Supermarket is op zoek naar creatief talent

Van 16 tot 21 december brengt NATIONA(A)L in onze hoofdstad hulde aan de hedendaagse creatie en het Belgisch vakmanschap. De grote multidisciplinaire artist supermarket zal zich dit jaar vestigen in de nieuwe ‘white box’ van het Full Circle House, maar er komt ook een online editie. En goed nieuws, want de organisatoren zijn nog op zoek naar creatief talent!

Tijdens deze tweede editie viert NATIONA(A)L opnieuw de hedendaagse creatie in al haar facetten. Of het nu gaat over mode, design, beeldende en digitale kunsten, film, drukwerk, performance of muziek… Alle hoofdrolspelers van de Belgische artistieke en creatieve scène komen hier samen. De editie van dit jaar zal enigszins anders verlopen, aangezien ze coronaproof moet worden ingericht. Daarnaast worden er een online platform en e-Marketplace opgericht zodat de handelaars in contact kunnen treden met bezoekers die niet in Brussel geraken.

Alles-in-één

NATIONA(A)L is tegelijk een tentoonstelling, een kunstbeurs en een concept store. En vanaf 16 december kunnen alle Belgische kunstenaars er hun talent naar buiten brengen in de nieuwe ‘white box expositieruimte’ van het FULL CIRCLE HOUSE, gelegen aan de Vleurgatsesteenweg in Elsene.

In afwachting van de opening van de nieuwe editie 2020 werd een oproep tot kandidaten gelanceerd, die loopt tot 10 november. De oproep richt zich tot ontwerpers, kunstenaars, labels, collectieven, galerijen en Belgische uitgevers. Kortom, alle disciplines en uitdrukkingsvormen zijn van harte welkom! Het wordt de ideale gelegenheid om zich als kunstenaar kenbaar te maken, bezoekers te ontmoeten, creaties voor te stellen…

Cultuursector steunen

Kunstobjecten, tekeningen, foto’s, aardewerk, meubels, boeken, kledingstukken, platen, cinema- of theatertickets, er is keuze te over. Iedere bezoeker zal er sowieso iets vinden wat bij zijn of haar stijl past. En als kers op de taart is het project een mooie manier om in deze moeilijke periode de sector een hart onder de riem te steken en om lokale kunst te kopen.

Meer informatie op de site.

Het bericht NATIONA(A)L Artist Supermarket is op zoek naar creatief talent verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top