HomeNieuwsLifestyleLIFEHACK. Deze nieuwe functies van WhatsApp veranderen je leven

LIFEHACK. Deze nieuwe functies van WhatsApp veranderen je leven

Bijna iedereen in ons land heeft wel WhatsApp. Het is dan ook een heel handige berichtenapp, want je kan met iedereen communiceren ongeacht welk besturingssysteem je gebruikt. Naast berichtjes sturen, kan je ook videobellen met de app, maar dat wist je waarschijnlijk al. Wedden dat je deze zes functies echter nog niet kent? Veel plezier!

WhatsApp gebruiken op vier apparaten

Natuurlijk kan je WhatsApp naast je telefoon al gebruiken op bijvoorbeeld je laptop. Een handige functie zodat je niet elke keer je telefoon erbij hoeft te pakken. De dienst wil die optie nu gaan uitbreiden. Daarbij wordt het mogelijk dat je WhatsApp op vier verschillende devices kan gebruiken. Het knopje WhatsApp Web in de beta-versie van Android heeft plaatsgemaakt voor Linked Devices, zo merkte WABetaInfo op.

Makkelijker media zoeken

Een andere functie die nog in de kinderschoenen staat, is de advanced searchmode. Hierin wordt het mogelijk om verschillende verzonden media nog makkelijker te vinden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld foto’s, documenten, video, audio en gifjes. Zo hoef je niet meer hele gesprekken en mediamappen door te spitten om te vinden wat je zoekt. Laten we hopen dat deze functie snel in de gewone versie komt. Kan je niet wachten? Download dan gewoon de beta-versie.

QR-codes scannen

Met QR-codes wordt het nu heel makkelijk om een telefoonnummer te delen via WhatsApp. Je kan jouw code laten zien waardoor iemand anders hem kan scannen. Zo voeg je meteen nieuwe contactpersoon toe. Een handige functie dus! De code kan je vinden door naar de instellingen te gaan. Naast je naam vind je een pictogram van een QR-code. Als je daarop klikt zie je jouw eigen code die je kan laten scannen en een blauwe knop waarbij je de code van iemand anders kan scannen.

Geanimeerde stickers

Stickers zijn niet nieuw in WhatsApp. Toch is een geanimeerde sticker, een kruising tussen ene sticker en een gif, nog niet zo oud. Het bedrijf introduceerde deze leuke functie in juni.

Dark mode in WhatsApp

Wist je dat WhatsApp net als veel apps ook een dark mode heeft? Dat is fijn voor je ogen als je ’s avonds of ’s nachts jouw berichten wil checken. Zowel bij Android als bij iOS past de app dit automatisch toe wanneer je dit ingesteld hebt bij de algemene instellingen. Hiervoor moet je bij iOS naar instellingen en daarna naar beeldscherm en helderheid. Voor Android moet je ook naar de systeemsetting. Als je hier automatisch of handmatig de donkere modus inschakelt, gebeurt dit ook in WhatsApp.

Media uit groepsgesprekken verwijderen uit je galerij

Je hebt vast wel een groepschat waarin je continu video’s, foto’s en memes doorgestuurd krijgt. Soms zit je er niet op te wachten en al helemaal niet als die automatisch worden gedownload en toegevoegd worden aan je galerij. Dit kun je voorkomen door naar de groepschat te gaan en daar op de naam van de groep te klikken. Selecteer media visibility en klik vervolgens op no. Zo komen ze niet in je galerij.

Bron: Metro Nederland

Het bericht LIFEHACK. Deze nieuwe functies van WhatsApp veranderen je leven verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels