HomeNieuwsLifestyleLeer deze gewoontes maar snel af

Leer deze gewoontes maar snel af

Eet je gezond en sport je af en toe? Dan ben je goed bezig! Toch zul je vast enkele van deze slechte gewoontes hebben die wél nefast zijn voor je gezondheid.

1. Snoozen

Als je ’ s ochtends te vaak je wekker afzet, is de kans groot dat je de hele dag moe zal zijn omdat je niet op een natuurlijke manier ontwaakt. “Als je de snooze-knop induwt en terug in slaap valt, maakt je lichaam zich klaar voor een nieuwe slaapcyclus”, zegt slaapexpert Neil Robinson aan The Sun. “Maar net als je weer in slaap valt, gaat je alarm opnieuw af, waardoor je nieuwe slaapcyclus onderbroken wordt.”

2. ’s Avonds je mails checken

Onderzoekers van de Lehigh en Colorado State Universiteiten hebben ondervonden dat mensen die ’s avonds hun e-mails nog checken meer stress en mentale problemen hebben.

3. Puistjes uitknijpen

Als je een puistje krijgt, is de drang natuurlijk erg groot om het uit te knijpen. Maar door het puistje uit te knijpen ontstaat er een wondje op je gezicht en kan het geïnfecteerd geraken.

4. Handdrogers gebruiken

Het is vanzelfsprekend dat je je handen wast nadat je naar de wc bent geweest. Maar je denkt beter nog eens na over de manier waarop je je handen droogt. Uit onderzoek blijkt dat handdrogers heel wat bacteriën opzuigen.

5. Met je benen gekruist zitten

We zitten allemaal wel eens met onze benen gekruist, maar eigenlijk is het heel slecht voor je bloedcirculatie. Zo werd tijdens een onderzoek duidelijk dat de bloeddruk kan stijgen bij mensen die een tijdje met hun benen gekruist zaten.

Het bericht Leer deze gewoontes maar snel af verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels