HomeNieuwsLifestyleZo heb je in 2019 maar liefst 65 vakantiedagen

Zo heb je in 2019 maar liefst 65 vakantiedagen

Belgen hebben gemiddeld 29 vakantiedagen. Dat aantal kan je volgend jaar verdubbelen, als je het slim speelt tenminste. Tijd om een reisje te plannen!

De truc is om op vakantie te gaan wanneer je sowieso vrijaf hebt door feestdagen. Laten we de kalender er even bij nemen.

Paasvakantie

Paasmaandag is elk jaar een extra vrije dag. In 2019 valt die op 22 april. Als je de 4 dagen daarna vrijaf neemt, heb je, weekends inclusief, 9 aaneensluitende dagen vakantie. De week erna is het al 1 mei, nog zo’n vaste vakantiedag, dus als je die week ook 4 verlofdagen inzet, kom je aan een mooie vakantieperiode van 16 dagen. Voor 8 vakantiedagen krijg je met Pasen dus 16 vrije dagen in ruil.

Hemelvaart

Slechts enkele weken later heb je weer prijs. Hemelvaart valt zoals elk jaar op een donderdag, welgeteld 31 mei. Als je de dag erna vrijaf neemt én de week erna, heb je dankzij Pinkstermaandag op 10 juni, maar liefst 12 dagen vakantie voor de prijs van 6.

Kerst

De kerstperiode is ook een heerlijke tijd om kerstmarkten te bezoeken of te gaan skiën. Volgend jaar vallen Kerstmis en Nieuwjaar op een woensdag. Als je op 23, 24, 26, 27, 30 en 31 december je 6 vakantiedagen opgeeft, kan je genieten van 12 dagen kerstvakantie.

Nu enkel nog je baas overtuigen!

Het bericht Zo heb je in 2019 maar liefst 65 vakantiedagen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels