HomeNieuwsLifestyleLager libido dan je partner? Zo ga je ermee om

Lager libido dan je partner? Zo ga je ermee om

Wil jij minder vaak seks dan je partner? Dan is het beter om dat eerlijk te zeggen. Toch samen het bed induiken, enkel om je partner een plezier te doen, is nefast voor je relatie.

Een nieuwe studie gepubliceerd in the Journal of Social and Personal Relationships toont aan dat op een vriendelijke manier uitleggen dat je er vanavond geen zin in hebt, echt niet slecht is voor je relatie – al voelt dat soms zo, wanneer je je geliefde wel vaker afwijst.

Vriendelijke afwijzing

Wat zeg je dan bijvoorbeeld? “Ik vind je heel aantrekkelijk, maar ik heb vanavond geen zin in seks. Vind je het goed als we het een andere keer doen?” Uit het onderzoek blijkt dat deze aanpak geen negatieve gevoelens over de relatie teweegbracht.

Seks wanneer één van de twee partners daar geen zin in heeft, heeft wel een positief effect op de seksuele tevredenheid. Op lange termijn heeft dit gedrag echter – door de onderzoekers omschreven als vermijdingsgedrag – een negatief effect op de tevredenheid van beide partners over de relatie. Een minder hoog libido hoeft dus geen probleem te zijn, maar de manier waarop je daar samen mee omgaat, maakt volgens de onderzoekers dus wel uit.

Het bericht Lager libido dan je partner? Zo ga je ermee om verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels