HomeNieuwsLifestyleApple laat werknemers staan achter bureau

Apple laat werknemers staan achter bureau

Sinds de herinrichting van de kantoren van elektronicabedrijf Apple gaan de werknemers niet meer zitten aan hun bureau, maar werken ze rechtop. Te lang zitten is namelijk ongezond. 

Wat er op de werkvloer bij Apple gebeurt, wordt meestal geheim gehouden. Maar nu heeft de CEO van het bedrijf Tim Cook een opvallend detail bekend gemaakt. “Elke werknemer staat aan zijn bureau”, klinkt het in een interview voor Bloomberg.

Creatief

“Afwisselend rechtstaan en zitten is goed voor je gezondheid”, vindt Cook. Volgens onderzoek van de universiteit van Oxford blijkt namelijk dat twee uur per dag staan de kans op diabetes en hartziektes vermindert. Om die stelling kracht bij te zetten, haalde de CEO eerder aan dat “zitten de nieuwe kanker” zou zijn. Dat het bedrijf mensen daarvan bewust wil maken, zien we terugkomen in de Apple Watch. Die geeft om het uur een melding wanneer het tijd is om even recht te staan.

Naast voordelen voor je gezondheid zou rechtstaand werken ook een boost geven aan je creativiteit. Je bent ook productiever, omdat je minder afgeleid bent en minder de neiging hebt om onderuit te zakken. Vergeet dus je bureaustoel en sta recht.

Het bericht Apple laat werknemers staan achter bureau verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels