HomeNieuwsLifestyleKrijg je kippenvel van muziek? Dan ben je speciaal

Krijg je kippenvel van muziek? Dan ben je speciaal

Soms kan muziek je ontroeren. De tranen springen je in de ogen en het lijkt alsof je kippenvel krijgt over je hele lichaam. Volgens wetenschappers wil dit zeggen dat je over een bijzonder stel hersenen beschikt. 

Wetenschappers van de University of Southern California vroegen zich af waarom sommige mensen een krop in de keel krijgen bij het horen van een nummer, terwijl anderen muziek gewoon bekijken als een prettige afleiding. Voor het onderzoek trommelden ze twintig mensen op.

De proefkonijnen moesten allemaal naar enkele liedjes luisteren die ze zelf hadden uitgekozen. Ondertussen werden er hersenscans genomen.

Meer emoties

De onderzoekers merkten iets opvallend op bij de mensen die heftig reageren op muziek. Kort en simpel gezegd: de verschillende delen van de hersenen werken beter samen dan bij de mensen die geen kippenvel krijgen bij het luisteren naar bepaalde deuntjes.

Hierdoor zouden ze ook emotioneler zijn. Het deel van je hersenpan dat geluid verwerkt, geeft immers signalen aan het emotionele gedeelte van je brein. Hoe beter deze delen samenwerken, en hoe meer signalen er dus worden uitgewisseld, hoe meer emoties muziek kan opwekken.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels