HomeNieuwsLifestyleKoolhydraatarm dieet kan leven met vier jaar verkorten

Koolhydraatarm dieet kan leven met vier jaar verkorten

Koolhydraatarme diëten zijn populair om af te vallen, toch zijn ze niet zo gezond als vaak gedacht. Volgens een Amerikaanse studie kan zo’n dieet je levensverwachting met vier jaar doen afnemen.

Wetenschappers volgden 15.400 mensen 25 jaar lang. De proefpersonen vulden aan het begin van het onderzoek en na zes jaar een uitgebreide vragenlijst in. Daaruit leidden de onderzoekers af hoeveel calorieën de deelnemers binnenkregen uit koolhydraten, vetten en proteïnen.

Plantaardig

De wetenschappers stelden vast dat het beter is om te matigen met koolhydraten dan om ze niet te eten. Mensen die 40 tot 70% van hun energie uit koolhydraten haalden, leefden gemiddeld vier jaar langer dan degenen die er minder aten. De voedingsstoffen zitten voornamelijk in zetmeelrijke producten zoals brood, pasta en aardappelen.

Wie koolhydraten wil eten, haalt ze best uit plantaardige bronnen zoals bonen en erwten in plaats van uit dierlijke producten. In onbewerkt vlees zitten geen koolhydraten, maar in producten als salami en hamburgers wel. Die voedingsproducten zijn ongezonder en verhogen de kans op hart- en vaatziekten.

Het bericht Koolhydraatarm dieet kan leven met vier jaar verkorten verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels