HomeNieuwsLifestyleZo verandert je seksdrive naarmate je ouder wordt

Zo verandert je seksdrive naarmate je ouder wordt

Hoe graag we het ook zouden willen, die pikante sessies tussen de lakens veranderen hoe dan ook. Ze worden minder frequent en helaas ook minder sexy. Sleur, kinderen of veranderingen in je relatie kunnen de oorzaak zijn. Maar ook de leeftijd speelt een grote rol. 

Je seksleven zal nooit hetzelfde zijn wanneer je 40 bent tegenover twintig jaar voordien. Grote levensveranderingen zorgen ervoor dat je je anders gaat gedragen in bed en ook andere voorkeuren hebt. De voornaamste verschillen per leeftijd uitgelegd:

20+

Je bent nog jong en onbezorgd. Je bent nog geen verplichtingen en waarschijnlijk geen kinderen. Je seksdrive draait op volle toeren. Heb je een nieuwe relatie? Dan zit je nog vol lust en passie voor de andere persoon. Je biologische klok begint langzaam aan te tikken en de hormonen hebben een positieve invloed op je seksualiteit.

30+

Je krijgt meer verantwoordelijkheden in deze levensfase. Je carrière vraagt veel van je, je hebt een gezin, een stabiele relatie. Je seksleven zal dus niet zo’n hoge toppen scheren als toen je een twintiger was. Bovendien zien zowel mannen als vrouwen in deze fase hun lichaam drastisch veranderen waardoor ze zichzelf niet meer zo aantrekkelijk vinden en minder geneigd zijn om tussen de lakens te duiken.

40+

Er is meer rust en stabiliteit voor koppels waardoor ze zichzelf terugvinden en ook seksueel op herontdekkingstocht gaan. Helaas is het voor vrouwen ook de periode dat de menopauze komt aankloppen en dat heeft dan weer een negatief effect op het libido. Toch is het niet allemaal kommer en kwel. Over het algemeen voelen beide partners zich beter zelfzekerder en communiceren ze beter wat leidt tot meer seksdrive.

Het bericht Zo verandert je seksdrive naarmate je ouder wordt verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels