HomeNieuwsLifestyleKnuffelcontact, hoestschaamte of covidioot: wat wordt het woord van 2020?

Knuffelcontact, hoestschaamte of covidioot: wat wordt het woord van 2020?

Sinds vandaag zijn de stembussen voor het Woord van het Jaar geopend. De impact van het coronavirus op het onze taal is groot, blijkt uit de kanshebbers: van knuffelcontact over covidioot tot lockdownfeestje.

Het Vlaamse publiek kon het afgelopen jaar woorden uit 2020 insturen. Uit die inzendingen stelde Van Dale een top 20 samen. De winnaar wordt het officiële Woord van het Jaar.

De 20 genomineerde woorden zijn: aanloopleren, anderhalvemetersamenleving, contactspeurder, coronamoe, covid, covidioot, druktebarometer, dutjestaks, hoestschaamte, knuffelcontact, kuchscherm, lockdownfeestje, raambezoek, reddingsstrook, spookkeuken, sportbubbel, versoepelbrigade, vivaldicoalitie, vriendenaandeel en zelfquarantaine.

Definities

Op woordvanhetjaar.vandale.be zijn de uitgebreide definities van alle 20 genomineerde woorden te vinden. Er kan gestemd worden tot en met maandag 14 december om 17 uur. Op dinsdag 15 december om 5 uur ’s ochtends wordt het Woord van het Jaar bekendgemaakt op de website van het Woord van het Jaar.

Stemmen kan je hier.

Het bericht Knuffelcontact, hoestschaamte of covidioot: wat wordt het woord van 2020? verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels