HomeNieuwsLifestyleKinderen zijn later minder angstig als ouders met hen spelen

Kinderen zijn later minder angstig als ouders met hen spelen

Kinderen die in hun jeugd vaak met hun ouders spelen, hebben op latere leeftijd minder kans om angstproblemen te ontwikkelen. Ze leren op die manier op een veilige manier om risico’s te nemen.

Wil je dat je kind later niet bang is om iets nieuws aan te durven? Speel dan vaak spelletjes als ze klein zijn of daag ze uit voor een race. Dat is de conclusie van een onderzoek door de universiteiten van Amsterdam en het Australische Macquarie.

Plagen is liefde geven

De studie focuste op 312 families en ontdekte dat de kinderen van ouders die meer uitdagend gedrag vertoonden, later minder snel angst voelden. Volgens de conclusie, die gepubliceerd werd in de Journal of Clinical Child & Adolescent Psychology, loont het om je kroost kennis te laten maken met ruwe, plagende of angstaanjagende spelletjes. Ze aanmoedigen om assertief te zijn en risico’s te nemen helpt ook.

“Het idee is dat het kinderen vertrouwd maakt met veilige risico’s. Zo zien ze dingen die een beetje angst inboezemen als iets ongevaarlijks”, aldus co-autheur Rebecca Lazarus. “Het is de herhaalde blootstelling daaraan die hen leert dat ze voor zichzelf kunnen zorgen.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels