HomeNieuwsLifestyleWetenschappelijk bewezen: blonde vrouwen scoren beter bij mannen

Wetenschappelijk bewezen: blonde vrouwen scoren beter bij mannen

Het cliché dat blondjes meer plezier hebben mag nog niet in de prullenmand gedeponeerd worden. Een recente studie toont immers aan dat mannen liever daten met dames met een lichtkleurige haardos.

Voor het onderzoek trommelden pyschologen van de Augsburg University in het Amerikaanse Minneapolis 110 mannen op. Alle heren kregen foto’s te zien van vrouwen die afwisselend blond, bruin of zwart haar hadden.

De overgrote meerderheid beoordeelde de blondjes losbandiger en aantrekkelijker dan diegenen met donker haar. Ze gaven ook toe dat ze liever op stap zouden gaan met de dames met de blonde lokken. “Deze resultaten suggereren dat mannen zaken zoals haarkleur mee in overweging nemen vooraleer ze een relatie aangaan met iemand”, besluiten de onderzoekers.

Oertijd

Waarom blonde deernes zo’n aantrekkingskracht uitoefenen, is niet duidelijk. De wetenschappers vermoeden dat de evolutietheorie er voor iets tussen zit. “In de oertijd was de haarkleur al bepalend bij de keuze van een partner. Omdat de haarkleur vaak donkerder wordt naarmate je veroudert, werden vrouwen met lichter haar ingeschat als jonger en vruchtbaarder”, klinkt het nog.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels