HomeNieuwsLifestyleKerstversiering vroeg ophangen maakt je gelukkiger

Kerstversiering vroeg ophangen maakt je gelukkiger

Het wordt sneller donker, de temperaturen dalen en de wintertruien worden al bovengehaald. Maar ook de kerstversiering mag uitgepakt worden. Volgens onderzoekers maakt kerstversiering vroeg ophangen, je gelukkiger. 

De kerstboom mag pas gezet worden als Sinterklaas op bezoek is geweest. Het is een regel die weinig mensen durven te breken uit schrik dat ze uitgelachen gaan worden. Maar wie dit wel doet, er juist gelukkiger door worden. “De wereld kan een enge en beangstigende plek zijn. Daarom grijpen we anno 2018 steeds vaker terug naar dingen die warm en nostalgisch zijn zoals kerstdecoratie”, aldus psychoanalist Steve McKeown aan Unilad.

Vriendschap

Niet overtuigd? Dan kan de sociale impact van kerstdecoratie je misschien wel over de streep trekken. Een onderzoek dat werd gepubliceerd in The Journal of Environmental Psychology, toont aan dat versiering aan je deur of raam je meer benaderbaar maakt. En op die manier maak je dus sneller vrienden. Geen reden dus om de kerstballen nog twee maanden op zolder te laten.

Het bericht Kerstversiering vroeg ophangen maakt je gelukkiger verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels