HomeNieuwsLifestyleGewonde schildpad krijgt rolstoel uit lego

Gewonde schildpad krijgt rolstoel uit lego

Een gewonde schildpad kan dankzij de Amerikaanse Maryland Zoo weer wandelen. Het beestje kreeg namelijk een rolstoel gemaakt uit lego om te revalideren. 

Dierenartsen vonden de ‘Carolina- doosschildpad’ in de buurt van de Maryland Zoo in het Amerikaanse Baltimore. Onderzoek wees uit dat het schild van het dier langs de onderkant op verschillende plaatsen was gebroken. De breuken waren op zo’n lastige plaats gesitueerd dat de artsen inventief moesten omspringen met hun behandeling. “We moesten een manier vinden om de breuken te laten genezen zonder dat zijn schild de grond raakte”, aldus dierenarts Ellen Bronson van Maryland Zoo.

Lego-rolstoel

Met metalen plaatjes en chirurgische draad werd het schild terug aan elkaar gezet. Maar omdat er niet zoiets bestaat als een rolstoel voor schildpadden, kreeg het dier er eentje gemaakt uit lego.

Groot succes

Een paar weken na de operatie kreeg de schildpad zijn rolstoel en dat bleek onmiddellijk een schot in de roos. “De schildpad wist onmiddellijk wat hij moest doen. Hij nam plaats en met behulp van zijn voorpoten wist zich meteen binnen en buiten voort te bewegen”.

Het bericht Gewonde schildpad krijgt rolstoel uit lego verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels