HomeNieuwsLifestyleKakkerlakkenmelk wordt nieuwe superfood

Kakkerlakkenmelk wordt nieuwe superfood

Melk is goed voor elk. Die leuze krijg je als kind vaak te horen. Indiase wetenschappers hebben nu ontdekt dat melk van kakkerlakken bijzonder gezond is en misschien zelfs een nieuwe superfood zal worden. 

Onderzoekers van het Institute for Stem Cell Biology and Regenerative Medicine in India zijn ervan overtuigd dat we allemaal een glaasje kakkerlakkenmelk moeten drinken. Het drankje zou namelijk heel wat voedingsstoffen bevatten, zoals proteïnes, vetten en suikers. Volgens de onderzoekers zou het kakkerlakkenvocht zelfs drie keer meer voedingswaarde bevatten dan een gewoon glas melk.

Kamikazemelk

De kakkerlakkenmelk zal je niet snel in de supermarkt vinden. Het product is namelijk zeldzaam en moeilijk te maken. De diertjes produceren de vloeistof om hun jongen te voeden. Tijdens het proces om de melk te bekomen sterven de kakkerlakken. Er is ook een heel groot aantal van de beesten nodig om één glas te vullen.

Toch geen superfood

De onderzoekers willen dat de melk een nieuwe superfood wordt. Volgens Jo Travers, een bekende Londense diëtiste, zal dat niet snel gebeuren. “Het is niet omdat het bepaalde voedingsstoffen bevat, dat we er meteen op moeten springen”, legt ze uit aan The Independent. Er bestaat namelijk heel veel andere voeding met dezelfde elementen.

Het bericht Kakkerlakkenmelk wordt nieuwe superfood verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels