HomeNieuwsLifestyleMet deze vijf tips verwijder je de krassen van je zonnebril

Met deze vijf tips verwijder je de krassen van je zonnebril

Heb je je favoriete zonnebril bovengehaald, maar zit hij vol met krassen? Geen paniek. Met deze vijf trucjes maak je je glazen in een mum van tijd krasvrij.

1. Zilverpoets

Heb je zilverpoets in huis? Ideaal. Giet een klein beetje ervan op je glazen en wrijf uit met een watje. Wanneer je te veel poetsmiddel hebt gebruikt, verwijder de rest dan met een pluisvrije doek.

2. Tandpasta

Dit middeltje hebben we allemaal in huis! Breng wat tandpasta aan op je bril en wrijf vervolgens tien seconden met een watje over de glazen. Spoel overtollig product af met koud water.

Belangrijk bij deze methode is dat je de juiste tandpasta gebruikt. Kies voor een gewoon product. Vermijd pasta’s die munt bevatten en je tanden witter maken. Die zijn dan wel goed voor je tanden, maar nefast voor je glazen!

3. Baksoda

Ook baksoda, wat je gebruikt om cakejes te maken, zou ervoor zorgen dat je glazen er net als nieuw uitzien. Meng één deel water en twee delen baksoda in een kleine kom tot je een dikke pasta hebt. Wrijf de sodapasta vervolgens tien seconden over de kras met een watje. Spoel af met koud water.

4. Autowax

Zelfs autowax blijkt een wondermiddeltje tegen krassen op je zonnebril. Breng de wax aan op de glazen zoals je zou doen bij een auto. Gebruik dus een zachte doek en maak cirkelvormige bewegingen.

5. Meubelspray

Een meubelspray vult net als autolak de krassen op je bril op. Wrijf met een pluisvrije doek op de glazen. Blijf dat doen tot je de kras en de spray niet meer ziet. Het resultaat van deze methode is wel niet definitief. De kras zal slechts voor enkele dagen verdwijnen.

Het bericht Met deze vijf tips verwijder je de krassen van je zonnebril verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels