HomeNieuwsLifestyleJogger doodt poema met blote handen in de VS

Jogger doodt poema met blote handen in de VS

Een man die in de Amerikaanse staat Colorado aan het lopen was, heeft een gevecht op leven en dood geleverd met een poema. De man raakte zwaargewond, maar slaagde er in het roofdier te doden. Dat melden lokale autoriteiten.

 

De man, wiens identiteit niet werd vrijgegeven, was in een park bezig aan een zogenaamde ‘trail run’. Dat is een sport die bestaat uit hardlopen en wandelen over heuvelachtige paden. Op een bepaald moment werd hij vanuit het niets aangevallen werd door een poema. Het dier beet hem in de pols en het gezicht, maar de man kon zich verweren en slaagde er in het dier te wurgen.

36 kilo

Op de plaats van het incident, een park op 100 kilometer van de stad Denver, werd het lichaam van een jonge poema gevonden. Dat meldt parkbeheerder Colorado Parks and Wildlife (CPW). Volgens de lokale krant The Coloradoan woog het dier 36 kilo.

Ty Petersburg van CPW laat weten dat dit soort aanvallen zeldzaam is. “Het is jammer dat het jachtinstinct van het dier aangewakkerd werd door de renner”.

In de voorbije 100 jaar stierven in de VS minder dan 20 mensen door een aanval van een poema. Sinds 1990 vielen er in de staat Colorado drie doden en zestien gewonden door poema-aanvallen.

Het bericht Jogger doodt poema met blote handen in de VS verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels