HomeNieuwsLifestyleJe spieren groeien van een massage

Je spieren groeien van een massage

Een massage helpt om je spieren te laten groeien. Tot die simpele conclusie kwamen bewegingswetenschappers van de Colorado State University. De cellen in je spieren voelen dan een externe druk, waardoor ze een eiwit aanmaken dat je spiermassa doet toenemen.

Je eens goed onder handen laten nemen, letterlijk dan, zal je een breder karuur opleveren. Zo eenvoudig kan het leven zijn. De tip is afkomstig van bewegingswetenschappers van de Amerikaanse Colorado State University. Zij onderzochten het effect van massages op spieren en zagen na wat handwerk een toename van het spiervolume.

De bron van die toename zit in de cellen van de spieren. Daar bevinden zich integrinen, een soort elastische sensoren. Tijdens een massage voelen ze een externe kracht drukken. In reactie daarop maken ze FAK-eiwit aan. Dat zorgt ervoor dat je spieren zullen groeien.

Uitspoelen met bloed

Er is nog een tweede spierbevorderend effect van massages. Door de beweging van de spieren en de druk die erop wordt uitgeoefend, neemt de bloeddoorstroming in de specifieke delen van het lichaam. Hierdoor worden ze eigenlijk ‘uitgespoeld’ en vermindert het aantal afvalstoffen dat er na een vorige training was achtergebleven. Kleine ontstekingen zullen sneller genezen en je spieren zullen sneller weer als nieuw aanvoelen. Zo kan je opnieuw de fitnesszaal in en beginnen aan een nieuwe sessie.

Het bericht Je spieren groeien van een massage verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels