Vind ons op

Zita

Nieuw onderzoek bewijst: avocado’s zijn nog gezonder dan gedacht

Lifestyle

Nieuw onderzoek bewijst: avocado’s zijn nog gezonder dan gedacht

Het onmogelijke is gebeurd. Onderzoekers hebben nog maar eens een eigenschap van avocado’s ontdekt die goed is voor je lichaam. Zo vermindert de vrucht de effecten van het metabool syndroom, een nare stofwisselingsziekte.

Goed nieuws voor hippe lunchplekken. Ze hebben er nog een extra reden bij om avocado op de kaart te zetten. Daarvoor moeten ze een team van de universiteit van Mashad in Iran bedanken. Drie wetenschappers daar hebben ontdekt dat avocado’s een positief effect hebben op de gevolgen van het metabool syndroom. Dat is een stofwisselingsziekte waarvan de gevolgen op hun beurt voor nieuwe complicaties kunnen zorgen.

Een hart van avocado

Mensen die lijden aan het metabool syndroom, hebben last van een verhoogde bloedsuikerspiegel, cholesterol, bloeddruk en een toegenomen BMI. Die symptomen kunnen op hun beurt aanleiding geven door diabeters type 2 of hartproblemen. Maar avocado’s gaan de ernst van die bijwerkingen tegen, zo concludeert de studie.

De groene vruchten zitten boordevol mineralen, vette zuren, vitamines en nog een hele hoop andere voedingsmiddelen. Samen verlagen die het lipidenniveau in je lichaam. Dat is een indicator voor het risico op hart- en vaatziekten. Hoe meer lipiden er in je lichaam zitten, hoe groter de kans om een probleem met je hart. En laat die verhoogde concentratie aan lipiden nu net een van de mogelijke kwalijke gevolgen van het metabool syndroom zijn. Als je ten volle wil kunnen genieten van alle gezonde effecten van avocado, stop dan niet bij het vruchtvlees. Volgens het onderzoek zijn ook de schil, de pit en zelfs de bladeren goed voor je.

Het bericht Nieuw onderzoek bewijst: avocado’s zijn nog gezonder dan gedacht verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top