Vind ons op

Zita

In deze Belgische stad vind je ‘s werelds derde beste groenterestaurant

Lifestyle

In deze Belgische stad vind je ‘s werelds derde beste groenterestaurant

Restaurant Vrijmoed in Gent van chef Michaël Vrijmoed is het op twee na beste groenterestaurant ter wereld volgens de culinaire gids We’re Smart. La Distillerie uit Luxemburg van chef René Mathieu wint voor de tweede keer op rij de hoofdprijs en het Nederlandse De Nieuwe Winkel is tweede.

De recensenten van de culinaire gids beoordelen de restaurants op het gebruik van minstens tweederde groenten en fruit in hun menu’s. Ook onder meer creativiteit en ecologische voetafdruk hebben een invloed.

Belgisch talent

Vrijmoed voert de top tien aan van beste Belgische groenterestaurants. Op twee staat Humus x Hortense (Brussel) en op drie L’Air du Temps (Liernu). Restaurant De Vijf Seizoenen van chefs Jonas en Laurence Haegeman in Brakel wint de We’re Smart Discovery Award, voor Le Chalet de la Fôret (Brussel) en The Bistronomy (Vilvoorde). Deze award beloont de recentste innovaties op het vlak van groenten en fruit van een aantal toprestaurants.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/deze-belgische-stad-vind-je-s-werelds-derde-beste-groenterestaurant

Meer in Lifestyle

To Top